economie

11 jan 2014, 12:12

Groninger Bodem Beweging (GBB) gaat radicalere koers varen

De Groninger Bodem Beweging die tot nu toe steeds de dialoog heeft gezocht, gaat een radicalere koers varen. Althans: de GBB waarschuwt dat er acties zullen volgen. Komende woensdag is de eerste op een nog onbekende plaats, onder de noemer: ‘Groningen Ontploft’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 De Groninger Bodem Beweging (GBB) vindt dat naast het pad van de dialoog de tijd nu rijp is om Den Haag ook op andere manieren wakker te schudden.

 

Binnen de GBB, die nu 1600 aangesloten huishoudens telt, wordt de weerstand tegen de gaswinning, zoals deze nu plaatsvindt ‘tegen de achtergrond van alle ellende veroorzaakt door de aardbevingen, met de dag groter. Minister Kamp lijkt zijn brandende lucifer steeds dichter bij ons lontje te houden. ‘, aldus een persberklaring.

 

 

Groningen Ontploft

 

Onder het motto: "VEILIGHEID VERSLOFT: GRONINGEN ONTPLOFT!" zal de eerste van een reeks manifestaties plaatsvinden op woensdag 15 januari om 14:00uur.

 

‘De exacte locatie in onze provincie zal maandag bekend worden gemaakt. Vanaf deze locatie zullen we de komende maand opstomen door Nederland richting Den Haag.’’

 

‘De eerste aanzet tot actie zal plaatsvinden maandag 13 januari om 16.30 uur in het Provinciehuis te Groningen. GBB voorzitter Corine Jansen zal ons nieuwe boek “gescheurd vertrouwen” aanbieden aan de commissaris van de Koning.’