economie

19 jun 2014, 11:11

Impuls aan 3D printen in Groningen met 3DHubs

Impuls aan 3D printen in Groningen met 3DHubs

In Groningen is een opmerkelijke website ontwikkeld die een impuls kan geven aan het 3d printen in de stad. De bijzondere website maakt het niet alleen mogelijk om bijvoorbeeld je eigen meubels te printen, maar ook om contacten te leggen, zo is te zien op bijgaande video van WebFilmNoord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Je eigen meubel of speelgoed laten printen bij een 3D-drukker om de hoek. Als het aan Bart Kempinga ligt laten we binnenkort onze eigen meubels printen. Kempinga is met zijn meubelmakerij Op Maat onderdeel van 3DHubs.com, een website waar men via een zoekmachine de dichtstbijzijnde 3D-printer kan vinden. Ook Groningen, waar nu twintig printers zijn te vinden, heeft nu zijn eigen afdeling.

 

 

‘3D Hubs is een groep van creatievellingen uit de maakindustrie die thuis een 3D-printer hebben staan en hem beschikbaar stellen voor anderen. 3Dhubs.com is de website die deze twee partijen aan elkaar linkt’, zegt Kempinga. ‘Je kunt eigenlijk via internet een ontwerp downloaden of zelf iets maken en dat bij ons laten maken.’

 

 

Volgens Kempinga staan we aan de rand van een heel nieuwe ontwikkeling waarbij mensen hun meubels zelf kunnen ontwerpen. ‘Straks gaan we niet meer naar IKEA om te kiezen uit een paar meubels, maar laten we die zelf om de hoek maken. Ik denk dat dit de komende tien jaar een nieuwe trend gaat worden.

 

Meer informatie over het Groningse 3D Hub: www.3dhubs.com/groningen

 

Meer opmerkelijk conomisch nieuws uit Groningen: economie.groningen.nl (met digitale, maandelijkse nieuwsbrief!)

 

Video:  www.webfilmnoord.nl