economie

23 sep 2016, 09:09

Groningen versterkt contacten met Oldenburg met “Partners4Business”

Groningen versterkt contacten met Oldenburg met  “Partners4Business”

Ondernemend Groningen heeft gisteren de contacten met Oldenburg versterkt. Een delegatie van Groningse ondernemers en bestuurders reisde gisteren naar Oldenburg in het kader van een jaarlijkse ontmoeting onder de noemer “Partners4Business”. De Groningse delegatie bestond uit leden van de Commercieele Club Groningen, de Businessclub van Donar en de gemeente Groningen. Ook wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken kwam naar Oldenburg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komst van de Groningers werd duidelijk zeer op prijs gesteld. De Duitse gastheren hadden een intensief programma samengesteld, waarbij de Groningers een bezoek brachten aan een chemisch bedrijf in Oldenburg en aan de Duitse Handwerkskammer. Ze kregen daar onder meer informatie over het Duitse beroepsonderwijs, waarbij studenten deels naar school gaan, en deels ervaring op doen bij bedrijven. Bedrijfsleven en onderwijs werken er veel intensiever samen aan opleidingen dan in Nederland.

 

Duitse gastvrijheid

 

Van Duitse zijde werd ook benadrukt dat de contacten met Groningen bijzonder worden gewaardeerd. Het was de negende ontmoeting tussen Duitse en Groningse ondernemers. De allereerste bijeenkomst was ooit georganiseerd door de vroegere voorzitter van de Commercieele Club Groningen en Kamer van Koophandel, Dolf Vogd. Hij bood de Duitse gastheren als dank een grote Groninger koek aan. Volgend jaar, bij de tiende ontmoeting , is Groningen gastheer, en dan zal er een feestelijk tintje komen aan dit tweede lustrum-editie.

 

‘Sterke regio’

 

Volgens wethouder Joost van Keulen zijn de jaarlijkse ontmoetingen zeer nuttig. ‘Het stelt ons in staat om te zoeken naar verschillen en overeenkomsten. We willen weten wat de ander beweegt en zoeken haar gouden tips, en zo versterken we elkaar. Maar het uiteindelijke doel is om te komen tot een sterke en vreedzame regio in Noord Europa.’