economie

12 jun 2012, 08:08

Groningen tekent miljoenencontract met Microsoft

De gemeente Groningen heeft een miljoenencontract gesloten met Microsoft. Er moet flink geïnvesteerd worden in nieuwe software om flexibel werken mogelijk te maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Economische Zaken en Innovatie Ton Schroor, heeft namens het college van B&W van Groningen een contract met Microsoft ondertekend voor kantoorsoftware. Hiermee is het startsein gegeven voor het vervangen van de huidige digitale werkplekken door werkplekken die flexibel werken mogelijk maken. De overeenkomst met Microsoft bestaat uit een driejarig contract à één miljoen euro per jaar.

De vervanging van de huidige digitale werkplek bij de gemeente Groningen is noodzakelijk om de bedrijfscontinuïteit te garanderen, de nu gebruikte software wordt binnenkort niet meer ondersteund.

Een tweede reden voor de vervanging van een groot deel van de kantoorautomatisering is het besparen op kantoorhuisvesting. Hiervoor is het tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken, het zogenaamde flexwerken, een harde randvoorwaarde. De nieuwe digitale werkplek moet daarom gebaseerd zijn op de flexibele werkplek.

Als de nieuwe software geïmplementeerd is zullen medewerkers van de gemeente overal, zowel binnen de gemeentelijke gebouwen als elders, toegang kunnen krijgen tot de gemeentelijke informatievoorziening.