economie

26 mei 2011, 12:12

Groningen Seaports sluit zich aan bij Kolonistenplan BV Veendam

Groningen Seaports heeft zich donderdag als tweede Compagnon aangesloten bij het Kolonistenplan van BV Veendam. Het betekent dat de grootste speler in het Eemshavengebied zich de komende drie seizoenen voor een substantieel bedrag verbindt aan de club. Na FC Groningen is het daarmee de tweede partner die het Kolonistenplan omarmt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen Seaports gaat naast de financiële support ook een Maritieme Bar (inclusief bijbehorende zeemeermin) openen aan de Langeleegte. Daarmee moet het stadion van BV Veendam hét zakelijk scharnierpunt van de maritieme wereld in de Eemshaven worden.

BV Veendam-voorzitter Henk Eising is uiteraard in de wolken met de overeenkomst. ‘Dit is geweldig nieuws voor BV Veendam! Groningen Seaports is misschien wel de meest succesvol opererende organisatie van Noord-Nederland. Zij slaagde er in om bijvoorbeeld de grote energiecentrales van Nuon en RWE naar het Noorden te halen. De economische spin-off van de ontwikkelingen in de Eemshaven is dankzij het werk van Groningen Seaports gigantisch. Dat zo’n bedrijf zich aansluit bij BV Veendam schept heel veel vertrouwen.’

Minstens zo belangrijk voor BV Veendam is, zo zegt Eising, dat de overeenkomst met Groningen Seaports ‘voor ons in commercieel opzicht de poort naar de Eemshaven opent. Wij zagen sowieso al veel mogelijkheden in dit gebied, maar met deze steun in de rug willen wij daar nu vaste voet aan de grond krijgen. De komst van de Maritieme Bar naar ons stadion schept in dat opzicht unieke mogelijkheden.’

Met FC Groningen, Groningen Seaports, de verlengde overeenkomst met de gemeente Veendam (ook drie seizoenen) en het sterk verbeterd contract met de Rabobank hebben zich de afgelopen periode een reeks aansprekende namen aan BV Veendam gekoppeld.