economie

22 apr 2011, 06:06

Groningse Lionsclubs halen met benefietconcert Huize Maas 10.000 euro binnen voor goede doelen

Twee Lionsclubs - Groningen Groote Griet en Het Hogeland - hebben samen met Leoclub Groningen Stad € 10.000,- bijeengebracht. Het is de opbrengst van het Benefietfeest in Huize Maas in november 2010. Het bedrag is bestemd voor twee goede doelen: Stichting Ambiance Noord-Nederland en het Aluthgama Hospital in Sri Lanka. Een Lionsclub is een serviceclub, met als doel iets voor de gemeenschap te betekenen. Met 1.3 miljoen leden wereldwijd zijn de Lions de grootste serviceorganisatie ter wereld. Leoclubs zijn de jongeren van de Lions.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Ambiance


De Stichting Ambiance Noord-Nederland (www.ambiancenn.nl) is opgericht door mensen in de zorg. Zij willen zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden op geheel eigen wijze afscheid te nemen van hun leven. Ze maken hierbij gebruik van de ‘wensambulance’.


De stichting ontvangt € 7.000,- om haar doelstellingen te helpen verwezenlijken.

Aluthgama Hospital


Het Aluthgama Hospital is een ziekenhuis in Sri Lanka. Al twaalf jaar zorgt een groep van vrijwilligers voor succesvol voor rolstoelen, brillen, educatie, etc. Het ziekenhuis is daardoor van groot belang geworden voor de locale bevolking.

De Lions en Leo’s willen dit project graag ondersteunen en daarom ontvangt het bestuur  € 3.000,- voor de aanschaf van diverse ziekenhuisbenodigdheden.