economie

29 jun 2015, 09:09

Groningen krijgt woensdag eerste ‘Voor Niets Gaat De Zon Op’- festival

 Groningen krijgt woensdag eerste  ‘Voor Niets Gaat De Zon Op’- festival

Groningen heeft er een uniek festival bij, dat vooral interessant is voor mensen die met weinig financiële middelen moeten zien rond te komen. Het betreft  het Voor Niets Gaat De Zon Op festival, dat woensdag 1 juli van ‘s morgens elf tot ’s middags vijf uur wordt gehouden op de Grote Markt. Op het programma staan onder meer een Inbreng- en weggeefmarkt, kledingruilbeurs en ‘budget koken’. Ook is er een Recyclemarkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Organisator is het Groningse bureau Sam Events 4 U.

 

Dit festival is dus bedoeld voor mensen die zeer voorzichtig met hun geld moeten om gaan. Dat is lastig in een maatschappij waarin vrijwel alles geld kost en we constant bloot gesteld worden aan verleidingen.

Voor niets gaat de zon op is een gratis toegankelijk festival dat zowel bezoekers als organisaties, uitnodigt om mee te denken én mee te doen.

Programma-onderdelen:

Informatiemarkt
Inbreng- en weggeefmarkt
Kledingruilbeurs
Ideeën Café met ronde tafel gesprekken
Informatieve en interactieve workshops:
Recycleworkshops;
Budget koken;
Creatief Budgetteren;
Theaterworkshop;
Jongleren
Het labyrint van financiële regelingen
Openluchtvoorstelling Pippi Langkous van Circus Santelli
Schmink en knutselhoek
Speelplein met spelcontainer
Verhalenverteller


Recyclemarkt

Op de Recyclemarkt staan standhouders met duurzame producten zoals: sieraden, vogelhuisjes van recycle materiaal, biologisch brood, groente en fruit.                                      Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Groningen en de Provincie Groningen