economie

19 mei 2016, 10:10

Groningen krijgt tweede editie van OpenStad

Groningen krijgt tweede editie van OpenStad

De eerste open bedrijvendag in Groningen, OpenStad, krijgt in 2017 een vervolg. De tweede editie vindt volgend jaar plaats op 18 maart. “Uit de enquête onder de deelnemers aan OpenStad blijkt dat de reacties zeer positief zijn en dat ruim 70% van de bedrijven volgend jaar weer mee wil doen. We zien dus volop kansen voor een succesvolle tweede editie”, zegt Marleen Boer, een van de organiserende ondernemers. Dit jaar namen bijna 70 bedrijven deel aan OpenStad, die ruim 10.000 bezoekers trok uit stad en regio.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De uitkomsten van de enquête leiden tot een aantal veranderingen in de opzet van OpenStad. Voor de editie 2017 gaat de organisatie intensiever samenwerken met scholen en opleidingen. “Dit jaar bleek dat veel studenten en scholieren OpenStad aangrepen om te informeren naar de mogelijkheden voor een baan of stage, in de ICT bijvoorbeeld, of welke beroepsmogelijkheden een opleiding biedt, zoals in de techniek.

OpenStad 2017 zal zich daarom sterker profileren als een uitgelezen kans voor jonge mensen om zich op bepaalde branches, beroepen of bedrijven te oriënteren. We zijn hierover al in overleg met diverse opleidingen.” Bedrijven krijgen zowel via de website als in de reclamemiddelen meer mogelijkheden om zich te profileren voor een bepaalde doelgroep zoals opleidingen, maar ook bijvoorbeeld andere bedrijven waar het gaat om business-to-business. De organisatie wil bovendien samenwerking tussen bedrijven tijdens OpenStad stimuleren. “Een gezamenlijke presentatie, eventueel op een gemeenschappelijke locatie,  biedt met name kleinere bedrijven of bedrijven met een heel specifiek product alle kansen voor een succesvolle open dag.”

De voorbereidingen voor OpenStad in 2017 zijn inmiddels van start gegaan. “We hebben veel reacties gekregen van bedrijven die dit jaar mee wilden doen, maar voor wie het toch te kort dag was. Daarom starten we dit jaar vroegtijdig, om meer bedrijven de gelegenheid te bieden aan te sluiten bij OpenStad op 18 maart 2017”, aldus Marleen Boer. Ondernemers die belangstelling hebben of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Marleen Boer, Medity Medische Diensten, m.boer@medity.nl of (050) 313 18 78.