economie

02 dec 2013, 10:10

Groningen krijgt in 2014 “slechts” zestien Koopzondagen

De gemeente Groningen behoudt in 2014 zestien koopzondagen. Daarmee wordt de wens van ondernemers verenigd in de Groningen City Club niet gehonoreerd. Die verwacht honderden nieuwe banen in de detailhandel wanneer het aantal koopzondagen zou worden uitgebreid naar 52. Maar de gemeenteraad in Groningen blijkt intern te zeer verdeeld over de kwestie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De raad stelde vorige week officieel het aantal koopzondagen voor het komende jaar vast. Zoals eerder afgesproken zijn dat er in 2014 zestien.

 

In het raadsdebat bleek nogmaals dat de meningen over het verder uitbreiden van het aantal koopzondagen verdeeld zijn. Een minderheid in de raad, de SP, het CDA en de ChristenUnie stemden zelfs tegen het huidige voorstel van de zestien dagen. Omdat ook de meningen in de stad, en dan vooral onder de ondernemers verdeeld zijn, noemde de PvdA het huidige aantal van zestien dagen een juist evenwicht tussen  rustliefhebbers enerzijds en mensen die wel op zondag willen winkelen anderzijds.

 

Een motie waarin het college verzocht werd onderzoek te doen naar algehele zondagsopening in vergelijkbare gemeenten haalde geen meerderheid.