economie

29 jun 2012, 09:09

Groningen krijgt grote muziekproductie gewijd aan over Aletta Jacobs; componisten gezocht

Hoe Gronings kan een musical zijn? Behoorlijk! Dat geldt zeker voor een musical gewijd aan Aletta Jacobs, een van de eerste vrouwelijke studenten en afkomstig uit Groningen. De musical gaat gemaakt worden door een Groningse groep (GOOV). Dat heeft nu ook een hoofdcomponist aangetrokken die ooit in Groningen studeerde. Maar er wordne nu nog vier andere cmponsiten gezocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

GOOV Muziektheater heeft Jan Meiborg aangetrokken als hoofdcomponist van Aletta, de Musical. Tijdens de conservatoriumopleiding (Hilversum, Rotterdam en Groningen) studeert hij Piano, Keyboards en Elektronische Compositie, om vervolgens vertrouwd te raken met het componeren in diverse muziekstijlen.

Meiborg heeft meerdere albums op zijn naam staan en ontving reeds diverse compositieprijzen. Zo won hij in 2005 de liedjesschrijfwedstrijd van het NNO en kreeg hij in 2006 de prijs uitgereikt van het Nationaal Comité 4 & 5 mei voor ‘Het lied van de vrijheid’. In de loop der tijd heeft hij een herkenbare stijl als componist weten te ontwikkelen. Kernwoorden als: “beeldend, sferisch, mystiek en verrassend”, worden in de pers gebruikt om de muziek van hem te beschrijven.

Op zoek naar vier talentvolle, startende componisten
 

GOOV Muziektheater biedt een podium voor vier talentvolle, startende componisten uit het noorden! Wie grijpt de kans haar/zijn talent in te zetten om de muziek te schrijven voor één van de deelscènes/onderdelen van Aletta, de Musical?

De deelscènes duren een half uur en omvatten een deel van Aletta Jacobs haar leven. Deze scènes worden voor de pauze gespeeld op externe locaties rondom de Stadsschouwburg Groningen. Na de pauze wordt de voorstelling voortgezet in de Stadsschouwburg. Dit deel wordt gecomponeerd door de hoofdcomponist Jan Meiborg. Aletta, de Musical wordt op dit moment ontwikkeld en wordt in maart en juni 2014 uitgevoerd, rondom de uitreiking van de Aletta Jacobsprijs en het 400 jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen.

De startende componist moet bereid zijn om samen te werken en zijn/haar creativiteit in teamverband (o.a. artistiek leider, dirigent, hoofdcomponist, liedtekstschrijver) te delen. Bij voorkeur moet hij/zij (digitaal) noten kunnen schrijven.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij secretariaatgoov@gmail.com. 

GOOV ontvangt graag digitaal de adresgegevens, een korte motivatie en twee tot drie composities van eigen hand uiterlijk voor of op 6 juli 2012. Een tweetal gesprekken met de kandidaten vindt plaats op donderdag 12 juli vanaf 19.00 uur en zondag 15 juli vanaf 10 uur, beide in aanwezigheid van het artistieke team van GOOV Muziektheater. Mochten kandidaten meer informatie wensen, vragen hebben en/of gebeld willen worden, dan kunnen ze gebruik maken van het bovenstaande e-mailadres.

Voor meer informatie over GOOV Muziektheater, kijk op  www.goov.nl.