economie

14 mrt 2014, 08:08

Groningen krijgt één-kamer-hotel op Suikerunieterrein

Groningen krijgt een uniek nieuw mini-hotel. Op het Suikerunieterrein wordt de komende weken een oude zeecontainer getransformeerd tot SugarSuite.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Roeland van der Schaaf geeft vrijdagavond het startsein voor de verbouwing door de container op spectaculaire wijze in het licht te zetten.

Door die verlichting is de ontwikkeling van het minihotel vanaf het Hoendiep en de Ringweg West zichtbaar. Dat onderstreept volgens Van der Schaaf de kansen die het terrein biedt voor de stad: “Het Suikerunie terrein lijkt nu nog een lege vlakte. Maar achter de schermen werken heel veel initiatiefnemers aan hun plannen. De SugarSuite is één van de eerste initiatieven die een klein stukje grond pacht voor een heel nieuw plan. Dit soort pioniers hebben we nodig voor de ontwikkeling van het gebied en voor de stad.’

De SugarSuite is een initiatief van Ploeg id3. Partner Paul van Bussel licht toe: ‘Wij geloven in de ontwikkeling van dit gebied. Wat hier de komende jaren gaat gebeuren op het terrein van duurzaamheid, architectuur en nieuwe economie is uniek voor Nederland. En dan is het natuurlijk spannend als je hier nu al kunt blijven slapen.’

De komende maanden wordt de voormalige zeecontainer, die op poten staat, verbouwd. Deze zomer verwacht de SugarSuite de eerste gasten.