economie

05 jun 2015, 10:10

Groningen krijgt “burgertop”: Duizend Stadjers gaan in gesprek over toekomst Stad

Groningen krijgt “burgertop”: Duizend Stadjers gaan in gesprek over toekomst Stad

Morgen, zaterdag 6 juni, gaan 1000 Stadjers in de oude drukhal van het Dagblad van het Noorden met elkaar in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor hun straat, wijk en Stad. “Over hoe we samen de Stad nog mooier kunnen maken”, aldus een woordvoerder. Dit overleg wordt een “G1000 Burgertop” genoemd. Vorig jaar is er al een G1000 in Amersfoort en in Uden gehouden. (Foto: Een G1000 bijeenkomst in Brussel).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vandaag, vrijdag 5 juni vanaf 9.00 uur bakt The Free Café bij Tuin, Friesestraatweg 137A, Groningen in de Stad 1000 pannenkoeken voor alle 1000 deelnemers van de eerste Burgertop op 6 juni as.

 

13 uur bakken


Vanaf 9.00 uur wordt begonnen met bakken op 2 fornuizen met 4 pitten. Dat dit een hele klus is, blijkt uit de rekensom: 1 pannenkoek kost 3 minuten, is ongeveer 20 pannenkoeken per uur. Op vier pitten is dit dus 80 pannenkoeken per uur. Dat is 13 uur bakken. Of zoveel langer tot de 1000e klaar is.

 

Meehelpen

 

Meehelpen met bakken kan ook. Iedereen kan op vrijdag 5 juni naar Tuin in de Stad komen op de  Friesestraatweg 137a. Per fornuis is er 1 man/vrouw voor het bakken en 1 iemand voor het beslag maken nodig. Het lokale spelt/meel komt van Dirk Douglas van de molen uit Feerwerd en ook de melk en eieren komen uit de regio. Samen Stad is ook Samen Ommeland.

 

The Free Cafe


The Free Cafe is een initiatief opgezet door enthousiaste mensen en staat voor vrijgevigheid, samenwerken en inzet. Met donaties van biologische akkerbouwers uit de buurt of bijvoorbeeld met producten die anders zouden worden weggegooid van de markt weten de mensen van The Free Café twee keer in de week heerlijk te koken. De maaltijden worden kosteloos aangeboden en iedereen is uitgenodigd om langs te komen.