economie

14 jun 2012, 16:04

Groningen heeft unieke Paardenmelkerij: zaterdag Open dag

Groningen heeft een unieke paardenmelkerij. Wie wil weten wat dat precies inhoudt, kan za-terdag 16 juni 2012 een kijkje nemen. Dan houdt Paardenmelkerij de Lage Wierde uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse open dag waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen. Paardenmelk; een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het melken van paarden is een vak apart. Meerdere keren per dag schuift Cor de Winter samen met het melkstel onder de merries. Niet langer dan een minuut neemt het in beslag om een merrie te melken. Na het melken wordt de melk zo snel mogelijk ingevroren. “Dit bevordert de kwaliteit van de melk”, laat Cor de Winter weten.

Het invriezen van de melk gebeurt na elke melkbeurt. 95% van de melk wordt gevriesdroogd. Gevriesdroogde paardenmelkpoeder kun je eenvoudig aan-mengen met water of aan een toetje toevoegen. Ook produceert De Lage Wierde gevriesdroogde paardenmelkcapsules en diverse cosmetica producten op basis van paardenmelk, als dag- en nachtcrème, handcrème, shampoo, spierbalsem, lotion en paardenmelkzeep. Ook voor huisdieren, die kampen met o.a. huidklachten en een verstoorde darmflora, heeft De Lage Wierde vanaf medio juni 2012 een oplossing in haar assortiment opgenomen (HoKaVit).


Open dag..


“Ontdek de kracht van paardenmelk!” is het thema van de jaarlijkse open dag van Paardenmelkerij de Lage Wierde. Elk jaar trekt de open dag van De Lage Wierde tussen de 1000 en 1500 bezoe-kers. Dit jaar wordt de open dag gehouden op zaterdag 16 juni 2012 vanaf 10:00 uur. Tijdens de open dag kunt u een kijkje achter de schermen nemen van de Paardenmelkerij. De hele dag door zijn er diverse demonstraties, zo wordt er elk uur gemolken en worden er diverse presentaties gegeven. Naast de presentatie van paardenmelkproducten staan er op het terrein van De Lage Wierde ook dit jaar weer diverse marktkramen, een gezellige terras, LIVE muziek, eet- en drinkge-legenheden en voldoende plezier voor de kinderen zoals een SUPER GROOT springkussen.
10-jarig bestaan..


Naast dat de Lage Wierde hun jaarlijkse open dag houdt, vieren ze deze dag ook hun 10-JARIG BESTAAN. “We kijken nog vaak terug naar 10 jaar geleden.. Begonnen met 2 paarden op stal en melk voor slechts 5 klanten. En nu 10 jaar later met ruim 20 paarden, een eigen productlijn, vries-drooginstallatie en jaarlijks ruim 5000 klanten kunnen we spreken van een groot succes. Geweldig om te zien wat onze producten reeds in het leven van vele mensen heeft betekend”, aldus Cor de Winter.


Ontdek de kracht van paardenmelk tijdens de open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde op ZATERDAG 16 JUNI 2012 vanaf 10:00 uur. U bent van harte welkom. GRATIS toegang/ parkeren en 10% korting op paardenmelkproducten.

Meer informatie over de open dag en het 10-jarig bestaan:  www.dekrachtvan.nl

--