economie

13 sep 2017, 10:10

Groningen City Club zoekt ideeën voor verdere verbetering binnenstad

Groningen City Club zoekt ideeën voor verdere verbetering binnenstad

De Groningen City Club heeft gisteravond een bijzondere bijeenkomst georganiseerd waar ondernemers en andere genodigden ál hun ideeën en suggesties kwijt konden voor de vraag hoe de Groninger binnenstad in de toekomst nóg gezelliger, levendiger en in elk geval toekomstbestendiger kan worden. Er werden zeer veel suggesties gedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Groningen moet de meest toekomstbestendige retailstad van het Noorden worden: alleen hoe doen we dat? ’: dat was de vraag die aan de orde kwam tijdens de bijeenkomst in het Infrahuis  aan de Leonard Springerlaan in Groningen. 

 

Enkele tientallen ondernemers en andere betrokkenen bij de binnenstad konden er “out of the box” denken en suggesties doen om de binnenstad voor de ondernemers nog aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken.

 

Er werden tijdens de bijeenkomst veel ideeën geopperd, variërend van meer kleinschalige evenementen tot de aanstelling van een soort 'retailburgemeester'. De suggesties zullen nu worden gebruikt om vorm te geven aan de Groninger Retailagenda.

 

Voorzitter Eric Bos van de Groningen City Club was in elk geval zeer tevreden over de suggesties. ‘Groningen staat nu al in de top 3 van retail-steden. Groningen is dus ‘the place to be’ voor ondernemers. Maar we moeten wel over de toekomst blijven nadenken en we willen dat daar wat structuur in komt. Daarom ben ik blij met zoveel ideeën, zodat we met z’n allen Groningen nóg aantrekkelijker kunnen maken’.

Groningen City Club