economie

19 dec 2016, 10:10

Groningen City Club begint na 20 jaar op volle sterkte aan tweede jeugd

Groningen City Club begint na 20 jaar op volle sterkte aan tweede jeugd

De vereniging voor ondernemers in de Groninger binnenstad, de Groningen City Club (GCC), heeft afgelopen vrijdag met een receptie op de Grote Markt het twintigjarig bestaan gevierd. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Peter den Oudsten van Groningen. De vereniging is niet alleen de oudste, maar ook de grootste ondernemersvereniging. Het bestuur is weer op volle sterkte, en de vereniging heeft een professionaliseringsslag gemaakt. Daardoor kan de vereniging meepraten over belangrijke ontwikkelingen die er aan zitten te komen voor de Groningse binnenstad, zo meldt de Groninger Ondernemers Courant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vereniging proostte vrijdag op het twintig jarig bestaan, op de Grote Markt op het verwarmde terras bij de tijdelijke ijsbaan. Een treffende locatie, want de Groningen City Club heeft de komst van een ijsbaan, kerstboom, feestverlichting en tal van andere zaken om de binnenstad aantrekkelijker te maken de afgelopen decennia met hart en ziel gepromoot.

 

Nu na twintig jaar (of misschien wel 21 jaar want over de exacte oprichtingsdatum van de vereniging bestaat wat onduidelijkheid) is de GCC ‘kicking and alive’. Niet alleen is het ledenbestand gegroeid naar record hoogte, ook wordt de vereniging uiterst serieus genomen als gesprekspartner, onder meer door de gemeente Groningen.

 

Ook het Fonds Ondernemend Groningen heeft bijgedragen aan een professionaliseringsslag. Inmiddels staat voorzitter Eric Bos als zeer ervaren binnenstad ondernemer als kapitein op de brug. Ook jong ondernemerstalent is inmiddels zeer actief binnen het bestuur.

 

Het is maar goed dat de vereniging op volle sterkte is, want er zijn veel nieuwe uitdagingen voor de binnenstad. De bussen zullen straks andere routes gaan rijden, de stad wordt verder autoluw, het wandelgebied wordt uitgebreid. Ook aan de Grote Markt gaat veel gebeuren. En hoewel veel bedrijven al weer beter draaien dan enkele jaren geleden is het voor veel andere bedrijven, die hebben ingeteerd op het vermogen, nog steeds niet eenvoudig om te overleven.

 

Dus in die zin is er in vergelijking tot twintig jaar geleden, toen wijlen Theo Venema de club hielp oprichten, helemaal niets nieuws onder de zon: een organisatie voor ondernemers in de binnenstad is ook vandaag de dag pure noodzaak.Voor de ondernemers zelf, maar ook voor (de economie van) Groningen.

 

Foto: Bestuursleden van de GCC en gasten. Tweede van rechts Eric Bos (voorzitter), rechts Fred de Bruin ( bestuurslid algemene zaken & projecten). Geheel links op de foto Guus Vries (voorzitter VBNO), Berjo Wortmann (oud vice-voorzitter) en Jan Legters (bestuurslid verkeer en vervoer)