economie

22 feb 2011, 16:04

Groningen: 24 bedrijven in race voor titel Duurzaamste Ondernemer

Maandag 28 februari maakt wethouder Ton Schroor, Economische Zaken, in Groningen, bekend welke Groninger ondernemer de titel Duurzaamste Ondernemer 2010 van de gemeente Groningen heeft verdiend en daarmee 20.000 euro wint.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de bijeenkomst vertellen alle 24 kanshebbers kort en krachtig wat hun bedrijf doet op het gebied van duurzaamheid, waarmee zij aanspraak maken op de hoofdprijs van 20.000 euro. Dit onderdeel van het programma levert een zeer fraai en vooral heel gevarieerd en actueel overzicht van hoe het Groninger bedrijfsleven werkt aan duurzaam ondernemen. De ervaring leert dat dit bovendien zeer geanimeerd verloopt.

Voor het vierde jaar schrijft de gemeente deze prijsvraag uit omdat blijkt dat het onder-nemers stimuleert duurzaam te innoveren en te ondernemen. Met de Duurzaamheidsprijs wil de gemeente Groningen in de eerste plaats ondernemers belonen voor goed duurzaam ondernemerschap. Daarnaast moet de prijs de bekendheid over rendabele en concrete mogelijkheden voor duurzaam ondernemen vergroten.

Alle bedrijven in de gemeente Groningen konden meedingen naar de hoofdrijs met projecten of plannen. De opdracht luidt: Welk bedrijf slaagt er op de meest effectieve en innovatieve manier in om invulling te geven aan duurzaam ondernemen? Duurzaam ondernemen is in dit verband ondernemen met balans tussen economische, sociale en milieubelangen. Bij de beoordeling van de inzending weegt de jury het ontwikkelen van een specifiek product met duurzame eigenschappen minder zwaar dan een bewuste keuze voor duurzaamheid in alle facetten van een bedrijf, in strategie en in processen.
 

24 Ideeën voor duurzaam ondernemen
Dat duurzaam ondernemen een actueel thema is, blijkt uit het grote aantal deelnemers: in totaal dingen 24 ondernemers mee naar de beide prijzen. De kanshebbers zijn, in alfabetische volgorde:

Bernabela Design IPPA
Blooms Jumbo Beren Groningen
Bos Incasso & LAVG Kroy Classic Wear
Brin-Onderwijs Service Provider Kruidenier Foodservice Groningen
Bureau de Boer Melle Koot
De SanitairAdviseurProvider NOVO Houtwerkplaats
Drukkerij Tienkamp P&P Projects
Dubomat Petrogas Minerals International BV
Eetcafé De Zuidpool Rabobank Stad en Midden
EnergieRemmers Sandes Maatsoftware
FC Groningen Beheer b.v. StabiAlert
Stadscafé Restaurant ‘t Feithhuis Workerstrain