economie

15 sep 2017, 10:10

Groene Peperprijs voor innovatieve voedselinitiatieven Groningen

Groene Peperprijs voor innovatieve voedselinitiatieven Groningen

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar tijdens Let’s Gro de Groene Peperprijs uitgereikt. De prijs is een initiatief vanuit de Gemeente Groningen en is bedoeld om innovatieve voedselinitiatieven een steun in de rug te geven. De aanmelding voor de Groene Peperprijs is t/m 30 oktober mogelijk via www.groenepeperprijs.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 4 november zal een jury bekend maken welk initiatief er vandoor gaat met 1000 euro aan prijsgeld en hulp en aandacht bij het vervolg van het initiatief. De prijs wordt dan uitgereikt door wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen.

 

Groene initiatieven

 

De ambitie van deze prijs is het ondersteunen van nieuw opgezette groene initiatieven in en rondom de stad. De naam is afgeleid van de groen- en duurzaamheidsvisie voor Groningen en heeft een gecombineerde aanleiding: de pensionering van beleidsmedewerker Groen, Wout Veldstra en het Europese voedselproject Reframe, binnen dit onderzoeksproject kijkt de Gemeente Groningen in samenwerking met de Provincie en het MKB naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens.

 

Vereisten

 

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs zijn er een aantal vereisten opgesteld: Het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is, daarnaast moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen en het moet iets toevoegen aan het lokale voedselsysteem. Een pré is dat het initiatief op eigen kracht is opgezet. Zie voor aanmelding en verdere informatie: www.groenepeperprijs.nl

 

Winnaar vorig jaar

 

De winnaar van vorig jaar, De Wortel van Vier, is voor de zomer onder de aandacht gebracht bij het programma GoudGroen dat werd uitgezonden op OOGtv.

 

Foto boven: De winnares van vorig jaar, de Wortel van Vier.