economie

20 feb 2014, 09:09

Goud voor Gronings ICT bedrijf ConoScenza

Niet alleen in Sotsji worden medailles gehaald, ook in Nederland is een gouden ‘plakkaat’ in de wacht gesleept. Het ict-bedrijf ConoScenza heeft deze week opnieuw de Gold-status als partner van Microsoft behaald, dit keer op het gebied van management en virtualization.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Microsoft werkt samen met verschillende partners die onderdeel zijn van én toegang hebben tot het Microsoft Partner Network. Dit netwerk is onderverdeeld in vier klassen: registered partners, small business partners, certified partners en gold certified partners. Bedrijven die tot de laatst genoemde klasse willen behoren, moeten aan verschillende competenties voldoen. Microsoft heeft daar zware examens voor opgesteld, maar ook het werk dat bedrijven voor klanten hebben gedaan wordt streng gecontroleerd.

 

Harde werken beloond


Het is de ambitie van ConoScenza om de allerbeste virtualisatie en automation specialist te worden in Nederland én Duitsland. Het bedrijf dat inmiddels meer dan vijftig medewerkers telt, is daar dagelijks hard mee bezig. Dat harde werken werd vorig jaar al beloond door Microsoft met een Gold-status. “Natuurlijk waren wij daar toen heel erg blij mee”, vertelt directeur Marcel Funke. “Maar het is dan wel de kunst om het niveau constant zo hoog te houden. Dat ons dat is gelukt, voelt erg goed!”

Gold-status is hét bewijs


ConoScenza is nu Gold gecertificeerd voor bijna de gehele core-infrastructure van Microsoft. Dit zijn in totaal vier competenties. Funke: “Het is hét bewijs dat wij gecertificeerde en gespecialiseerde consultants in dienst hebben. Maar het toont ook aan dat we over veel kennis beschikken, ruime praktijkervaring hebben met implementaties en op de hoogte zijn van de laatste technieken op het gebied van cloudoplossingen.”