economie

10 jun 2015, 10:10

Gezocht: kennisdelers (m/v) voor nieuw initiatief NOM Plus

Gezocht: kennisdelers (m/v) voor nieuw initiatief NOM Plus

De NOM - Investerings en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland - heeft vanmorgen een nieuw initiatief gelanceerd: NOM Plus. Dat is een soort kennisportal voor ondernemend Noord-Nederland. Daarbij kunnen ondernemers gebruik maken van kennis van andere ondernemers, maar ook van kennis die aanwezig is bij de NOM over zeer uiteenlopende onderwerpen. De NOM wil die kennis graag delen. Maar ook roept de NOM andere ondernemers op om hun kennis te delen via NOM Plus. Hieronder de toelichting van de NOM:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kent u dat ook? Door schade en schande een stuk wijzer geworden in ondernemersland en ja, die opgedane wijsheid zou u best willen delen. Door kennis te delen help je anderen en vaak werkt het ook vice versa. Je krijgt er weer kennis voor terug. Daar hebben wij ook ‘last’ van. Voor alle fasen van ondernemerschap is wel kennis in huis. Vaak kunnen we die kennis ook concreet delen omdat de kennis rechtstreeks gekoppeld is aan NOM-producten, – ervaring of -expertise. Maar soms is dit ook niet het geval. Hebben we best zaken die we graag zouden willen delen maar ligt dit buiten onze ‘core business’. Eeuwig zonde.

 

Daarom ook, dat we het plan gevat hebben NOM Plus te lanceren. Zie het als een soort kennisportal voor ondernemend Noord-Nederland. Wat NOM Plus van andere kennisportals onderscheidt? In de eerste plaats het feit dat het een noordelijk platform is. Uw weet wel, de regio waar het gras echt groener is. Alle auteurs komen dan ook uit het Noorden, de geboden kennis is persoonlijk gekoppeld (er kan direct contact opgenomen worden met de auteur) maar vooral ook: NOM Plus is niet van de NOM. NOM Plus is van ons allemaal. Dan komen we weer terug op het kennis delen. NOM Plus is op het moment van lanceren (tijdens de Week van de Ondernemer) nog lang niet af. Sterker nog, NOM Plus is nooit af. We zien het als een continu proces van verversen van kennis. Juist ook op basis van uw behoeften en uw input. En niet geheel onbelangrijk, op basis van het economische klimaat en veranderende tijdperk.

 

Daarom vragen wij uw hulp. Deel uw kennis op NOM Plus! Doe dit in combinatie met een korte bio en foto, maak het niet langer dan 750 woorden in het geval van een blog. Of vlogt (videoblog) u liever? Bent u beter in een infographic? Gaat u voor een top-drie van boeken die collega ondernemers beslist gelezen moeten hebben? Of do’s en don’t voor beginnende ondernemers? Kortom, verras ons! En denkt u nu: “Goh interessant. Zelf heb ik niet direct input maar ik zou wel graag meer willen weten over …. “, dan kan dat ook. Mail naar communicatie@nom.nl voor uw input en suggesties!