economie

12 jun 2014, 13:01

Gezakt? VAVO Alfa-college Groningen is er ook nog

Tienduizenden scholieren horen een dezer dagen of ze zijn geslaagd of gezakt. Voor de pechvogels in de laatste categorie organiseert het Alfa college in Groningen een open dag over mogelijkheden om een deelcertificaat te halen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Soms kan een leerling de opleiding op zijn huidige school niet afmaken maar kiest hij voor versneld een diploma of deelcertificaten halen via de VAVO (=Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs). Voor deze groep leerlingen is er op dinsdag 24 juni een Open dag VAVO van 17.00-19.00 uur bij het Alfa-college in Groningen, locatie Admiraal de Ruyterlaan 2.

 

Via VAVO is het mogelijk een VO-diploma of deelcertificaten in één of twee jaar te halen. Leerlingen en hun ouders of verzorgers zijn  welkom voor meer informatie. Er is ruime gelegenheid vragen te stellen aan docenten en loopbaanbegeleiders van Alfa-college VAVO.

 

Opleidingen VAVO

 

Bij het Alfa-college kunnen leerlingen terecht voor deze dagopleidingen VAVO:

- versnelde éénjarige vmbo-tl

- versnelde één- of tweejarige havo

- versnelde éénjarige vwo

 

Toelatingseisen

 

Toelating is afhankelijk van vooropleiding, vakkenpakket, cijfers, mogelijkheden, inzet, studiehouding, motivatie en leeftijd. Leerlingen die 16 jaar of ouder zijn en op een school voor voortgezet onderwijs zitten kunnen VAVO volgen als hun school daarmee akkoord gaat. Wie 18 jaar of ouder is zonder startkwalificatie kan een diploma of benodigde deelcertificaten halen.

Kijk voor meer informatie op www.alfa-college.nl.