economie

04 nov 2014, 13:01

Gemeente Groningen juist “trots op Groningse ondernemers”

Gemeente Groningen juist “trots op Groningse ondernemers”

De constatering dat Groningen ‘is opgegeven’, zoals De Volkskrant zaterdag betoogde, wordt niet gedeeld in het bedrijfsleven in het Noorden. In elk geval niet door wethouder Joost van Keulen van economische zaken van Groningen. Die ging in zijn openingsspeech van de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven in Martiniplaza met een kwinkslag in op dat artikel. ‘Wij zijn hier juist trots op wat het bedrijfsleven allemaal te bieden heeft’, zo betoogde hij vanmorgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland worden tot en met morgen vele duizenden belangstellenden verwacht in deze toonkamer van het Noordelijke bedrijfsleven.

 

 ‘Ondanks De Volkskrant ben ik van mening dat hier prachtige bedrijven zijn, en dat er hier erg veel gebeurt. Dus laten we dat lekker negeren. Ik ben juist trots op wat het Groningse bedrijfsleven hier allemaal laat zien’, aldus wethouder Van Keulen.

 

Bij de Promotiedagen zijn zeshonderd bedrijven bijeen die laten zien wat ze allemaal te bieden hebben. Er zijn tachtig workshops en andere bijeenkomsten

 

Barcelona

 

‘Het is geweldig dat hier allemaal gebeurt en hoeveel innovatiefs de Groningse economie te bieden heeft. Ik betreur het nog steeds dat Groningen niet is uitgeroepen tot beste innovatiestad van Europa, en dat Barcelona dat geworden is. Maar ik ben uitgenodigd door Barcelona en ik zal eens kijken waarom ze hebben gewonnen. Eigenlijk vind ik dat wij de beste zjin’, aldus Van Keulen.