economie

13 mei 2013, 10:10

Gedeputeerde Van Mastrigt bezoekt duurzame Groningse MKB bedrijven

Gedeputeerde Yvonne van Mastrigt van economische zaken van de provincie Groningen gaat maandagmiddag 13 mei bij vier MKB bedrijven langs die een subsidie hebben ontvangen uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Doel van dit programma is het stimuleren van innovatieve en duurzame projecten in het MKB. Yvonne van Mastrigt stelt zich op de hoogte van de ingediende projecten van bedrijven in Leek, Groningen, Appingedam en Slochteren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Mastrigt begint de korte bezoekenreeks bij de Kleinste Soepfabriek in Leek. Het bedrijf heeft een subsidie ontvangen van 87.480 euro voor een optimalisatie in het verpakkingsproces. De onderneming gaat de soep verpakken in volledig recyclebare aluminium zakken, waarbij de producten gepasteuriseerd worden. De Kleinste Soepfabriek produceert zo'n 120.000 liter soep per jaar.

Bij het bedrijf Qpot in Groningen wordt een kijkje genomen bij het project 'ontwikkeling slimme energiemeter ten behoeve van het grootverbruik in Midden en Kleinbedrijven'. Dit bedrijf levert meetapparatuur aan MKB bedrijven in de procesindustrie die veel energie verbruiken. Door analyse van de meetgegevens kan een groot energiebesparingsvoordeel behaald worden. Qpot heeft een subsidie van 90.541 euro ontvangen voor het project.

In Appingedam wordt de machinefabriek Bollegraaf bezocht. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en levert wereldwijd machines voor de recycling industrie. Met een nieuwe ontwikkeling waarvoor het bedrijf een subsidie van 100.000 euro heeft gekregen wordt een robotsorteringsinstallatie gemaakt die in staat is om beter afval op kunststof delen te scheiden. Het totale project kost 454.000 euro.