economie

22 feb 2011, 08:08

Gasterra nieuwe sponsor van Swingin’ Groningen

Het Groninger Muziekfestival Swingin’ Groningen is terug in de stad, na jaren te zijn weggeweest. Een team van enthousiastelingen, bestaand uit een mix van vroegere betrokkenen en aangevuld met nieuwe krachten, is er in geslaagd het Festival nieuw leven in te blazen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Festival, dat in de jaren negentig een grote bekendheid had opgebouwd, is sinds 2006 niet meer georganiseerd. Met Gastterra als hoofdsponsor (Thema  “Energizing Future Talent”) wordt het dit jaar eerst als 2-daags Festival geherintroduceerd. Op diverse openluchtpodia zullen op 24 en 25 juni optredens in de Groninger binnenstad te zien zijn.

In het verleden was Swingin’ Groningen een grootschalig jazz/crossover music event, verantwoordelijk voor het organiseren van meer dan 300 vrij toegankelijke concerten van nationale en internationale topartiesten. Waaronder (inmiddels bekende) namen als Marcus Miller, Kenny Garret, Trijntje Oosterhuis, Brainpower, Paul Weller, Robbin Ford, Gare du Nord, Randy Brecker enz.


In de nieuwe opzet, waarbij de programmering nog niet exact bekend is, is “talent” de rode draad, lokaal, regionaal, landelijk en international.
Hiermee sluit het Festival overigens ook aan op het thema “Groningen, City of Talent”. De Gemeente en de Provincie Groningen zijn naast Gasterra overigens bijdragende partners van het Festival.

Daarnaast is er een samenwerking met het Prins Claus Conservatorium, dit heeft onder andere tot gevolg dat er een Talent Contest onder jonge musici zal worden georganiseerd.
Het Festival zal een programmering kennen die deels op de goede tradities van Swingin’ Groningen, is gestoeld, maar deels ook sterk vernieuwend van karakter zal zijn.

De exacte programmering zal medio mei bekend zijn en wordt op de website - www.swingingroningen.nl - bekend gemaakt.
De herintroductie van Swingin’ Groningen wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor GasTerra, subsponsor Noorderpoort, communicatiesponsors La Compagnie en The Factor E en de partners Gemeente en Provincie Groningen.