economie

30 dec 2010, 11:11

FNV Bondgenoten: werknemers Suiker Unie Hoogkerk met cao goed het nieuwe jaar in

De oliebollen kunnen goed gepoederd op tafel met oud en nieuw. De leden van FNV Bondgenoten bij de Suiker Unie hebben ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe cao dat de bond bereikte met het bedrijf. Dit is tot stand gekomen na een ultimatum door de vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie en CNV vakmensen. De werknemers wilden desnoods actie gaan voeren, maar die zijn hiermee niet meer nodig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jet Grimbergen, bestuurder FNV Bondgenoten: "Zij gaan het nieuwe jaar goed in met deze cao. De twee procent loonsverhoging was voor de mensen een minimumeis gezien de erg goede resultaten van Suiker Unie. Daarnaast krijgen zij in januari 2011 aan het einde van de suikerbieten rooitijd een eenmalige uitkering van tweehonderd euro." De rooitijd van suikerbieten loopt van augustus tot januari, waarna ze verwerkt worden.

Ook zijn er afspraken gemaakt over het in dienst nemen van drie Wajongers, leeftijdsbewust personeelsbeleid en pensioenen. De cao loopt van 1 januari 2011 tot en met 31 maart 2012. Per januari krijgen de werknemers 1,25% loonsverhoging en per 1 juli 2011 nog een 0,75%.

Er werken ongeveer 750 mensen bij de Suiker Unie. Er zijn twee suikerfabrieken: in Hoogkerk en in Dinseloord. Daarnaast zijn er nog specialiteitenfabrieken voor onder andere de stropen en de poedersuikers: in Puttershoek en Roosendaal.