economie

07 aug 2013, 11:11

FNV Bondgenoten dreigt met acties bij V&D Aduard

De leden van FNV Bondgenoten werkzaam bij V&D stellen hun werkgever een ultimatum. Ze willen een sociaal plan. V&D maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum (DC) in Aduard wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat is besloten in een ledenbijeenkomst in Aduard (Groningen). Ze eisen onder meer een ontslagvergoeding op basis van de ‘oude’ kantonrechtersformule. Reageert V&D niet voor maandag 12 augustus 13.00 uur, dan worden acties niet uitgesloten.

 

Eindbod V&D doet geen recht aan jarenlange inzet werknemers


Het eindbod van V&D voor een sociaal plan werd vorige week al door een grote meerderheid van de werknemers in een schriftelijke stemming afgewezen. Met name de hoogte van de ontslagvergoeding, die dertig procent lager is dan de vergoeding in het sociaal plan van 2012, vinden ze onvoldoende. Volgens de werknemers “doet deze vergoeding geen recht aan hun jarenlange inzet voor V&D”. FNV Bondgenoten is het ook oneens met het feit dat V&D de salarissen van medewerkers die intern herplaatst worden in een lagere functie versneld wil afbouwen.