economie

25 aug 2015, 21:09

Floating Paradise tijdens Grachtenfestijn in Groninger binnenstad, met honderden bootjes

Floating Paradise tijdens Grachtenfestijn in Groninger binnenstad, met honderden bootjes

De Groningse binnenstad verwacht zondag 13 september vele duizenden bezoeken tijdens het inmiddels al bijna traditionele Grachtenfestijn. Onderdeel van dat festijn is een soort mini-sail, met een Grachtenparade en een Floating Paradise, met honderden rubberbootjes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Grachtenfestijn organiseert op zondag 13 september het evenement Grachtenfestijn. Het evenement dat bestaat uit de Grachtenparade vol met versierde bootjes, schippers en muziek. Het thema van 2015 is ‘NazomerCarnaval’. Inmiddels staat de teller op 50 deelnemers. De organisatoren hopen dat er zich nog tientallen bootjes bij zullen komen de laatste paar weken voorafgaande aan het evenement.


De parade vertrekt om 13:00 vanaf de Hoge- en Lage der A en zal een ronde Diepenring maken om vervolgens te vertrekken richting Reitdiephaven. Op het einde vallen deelnemers met hun  neus in de boter want daar vindt het evenement ReitdiepPop plaats. Stichting Grachtenfestijn heeft daarnaast ook ingezet op samenwerking met Floating Paradise, het evenement op de A na afloop van de parade vol met honderden rubberbootjes. Tijdens de Grachtenparade zullen verschillende zangkoren de parade ontvangen. Op het Ludina terras aan de Turfsingel, bij de horecabedrijven aan het Schuitendiep, bij EMG Faktors op oude koftjalk ‘De Tromp’ én bij Rondvaartbedrijf Kool op de steiger. Ook de Brandweer aan het Eemskanaal zal een leuke actie verzorgen op het Eemskanaal om de deelnemers een leuk welkom te geven.

Flyboard


Tijdens deze editie van de Grachtenparade zal er ook een organisatie aanwezig zijn met de flyboard! Flyboarden is een nieuw spectaculaire sport waarbij met vliegt over het water en tijdens de parade zal de Flyboarder vooraan de stoet te zien zijn.Meedoen?


Mensen met bootjes of schepen die kunnen zich gratis inschrijven via info@grachtenfestijn.nl. Stichting Grachtenfestijn hoopt het aantal deelnemers te laten stijgen in de laatste weken tot tachtig  bootjes. Ook grotere schepen kunnen meedoen met de parade. Staande mast route is er vanaf EMG Faktors aan het Eemskanaal via de Oosterhaven en Zuiderhaven tot en met de  Reitdiephaven.

De 3e  editie van het Grachtenfestijn wordt mede mogelijk gemaakt door Makro Groningen (hoofdsponsor)  en Het Fonds (GCC).

Voor meer informatie en het complete programma op www.grachtenfestijn.nl of volg ons op via facebook.com/grachtenfestijn of twitter.com/grachtenfestijn