economie

11 jan 2012, 09:09

Financieel directeur FC Groningen verlaat club

Na een periode van bijna 15 jaar zal financieel directeur Erik Mulder FC Groningen per 1 april aanstaande verlaten. Hij heeft een functie aanvaard als CFO bij de Lubbers Transport Group met haar hoofdvestiging in Schoonebeek. FC Groningen verwacht ruim voor de genoemde datum duidelijkheid te kunnen geven over de invulling van de ontstane vacature.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Erik Mulder (44) was van 10 april 1997 tot 1 mei 1998 penningmeester in het toenmalige bestuur van FC Groningen. Daarna was hij tot 1 januari 2003 financieel manager en sindsdien vormt hij samen met Hans Nijland de directie van FC Groningen.

Algemeen directeur Hans Nijland over het aanstaande vertrek van Mulder: “Het vertrek van Erik betreur ik enorm. Hij heeft in de afgelopen vijftien jaar aangetoond niet alleen financieel en juridisch goed onderlegd, maar ook strategisch ijzersterk, te zijn.” Mulder leverde volgens Nijland ook een grote bijdrage aan de realisatie van het Euroborg-stadion. Ook heeft hij plaatsgenomen in vele commissies binnen zowel de voetbalbond KNVB als de ECV, die de belangen van de Eredivisieclubs behartigt. “Behalve zijn vakkennis zal ik en iedereen binnen de club hem ook persoonlijk gaan missen als een zeer gewaardeerde collega. Uiteraard wens ik hem in zijn nieuwe functie al het goede”, besluit Nijland

Mulder werkte jarenlang met plezier bij FC Groningen. “Ik heb voor mijzelf echter het besluit genomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een totaal nieuwe omgeving, buiten de voetballerij. De afgelopen vijftien jaar heb ik mogen samenwerken met een fantastisch team van mensen. Ik heb het als een voorrecht mogen ervaren om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de groei van de club. FC Groningen zal altijd in mijn hart blijven en ik zal de verdere ontwikkeling van de club op de voet blijven volgen.”

De opvolging van Mulder is de afgelopen periode aan de orde geweest binnen de Raad van Commissarissen en directie. Het streven is ook na 1 april te blijven werken met een directie van ten minste twee personen. De verwachting is dat er ruim voor de genoemde datum duidelijkheid is over de invulling van de ontstane vacature.