economie

30 mrt 2012, 09:09

Fikse order voor Jet-Stream

Het bedrijf Jet-Stream bv uit Groningen heeft twee grote orders binnengesleept uit Noorwegen en Rusland. Het bedrijf betrekt een groter kantoor in de Mediacentrale en is op zoek naar personeel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijdag maakte Jet-Stream bekend dat het bedrijf een grote order heeft ontvangen voor het bouwen van een Content Delivery Network voor één van de grootste telecom operators ter wereld: Telenor uit Noorwegen selecteerde Jet-Stream voor het uitrollen van een systeem waarmee men efficiënt video over Internet kan distribueren.

De opdracht werd gewonnen van concurrenten als Cisco, Alcatel en HP. Volgens Telenor heeft Jet-Stream een grote voorsprong op deze partijen met meer geavanceerde techniek en bewezen ervaring en kennis. Jet-Stream is een echte pionier. Het bedrijf verzorgde in 1994 de allereerste video stream op het internet, vanuit Groningen. De oprichters van YouTube zaten toen nog op school. Oprichter Stef van der Ziel bouwde het bedrijf op zonder hulp van banken, investeerders of subsidies en is nu wereldwijd marktleider.

Om de projecten aan te kunnen heeft Jet-Stream een nieuw kantoor betrokken. Het bedrijf verhuisde deze maand binnen de Mediacentrale naar de etage boven RTVNoord dat drie keer zoveel ruimte heeft als het vorige kantoor van Jet-Stream. Daardoor kan een research lab worden ingericht. Ook is er een eigen trainingsruimte waar telecom providers en omroepen vanuit de hele wereld kunnen worden opgeleid. Het bedrijf is naarstig op zoek naar goed personeel om de groei aan te kunnen.