economie

15 jul 2011, 09:09

Femke Halsema spreekster op evenement Women in Business in oktober in Martiniplaza te Groningen.

Oud-GroenLinks-leider Femke Halsema is hoofdspreker tijdens Women in Business. Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt plaats op 11 oktober in Martiniplaza te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Halsema zette in 1993 voet in het politieke landschap als opkomend talent binnen de PvdA. In 1997 nam ze afscheid van deze partij, onder meer omdat de PvdA volgens haar niet in staat was geweest om haar sociaaldemocratische programma te vernieuwen. Ze hield zich vanaf toen bezig met enkele andere functies, waaronder als columnist voor het Parool. In 1998 werd zij door Paul Rosenmöller gevraagd voor de lijst van GroenLinks voor de verkiezingen van dat jaar. Ze werd derde op de lijst.

Bij de verkiezingen van 2002 was Halsema wederom derde kandidaat. Ze werd vice-voorzitter. Nadat in november van dat jaar Rosenmöller aangaf de politiek te willen verlaten, werd Halsema partijleider. Ze zat daarnaast in twee parlementaire commissies: de Commissie voor Inlichtingen en Veiligheidsdiensten en voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook was zij lid van de contactgroep van de Tweede Kamer met het Verenigd Koninkrijk. Op 17 december vorig jaar maakte zij via Twitter bekend per direct te zijn opgestapt als leider van GroenLinks en dat daags ervoor Jolande Sap tot haar opvolger was verkozen. Halsema verliet de Tweede Kamer op 11 januari van dit jaar.

Op Women in Business staat de noordelijke zakenvrouw centraal. Gedurende de avond geven diverse sprekers inhoud aan het event door te vertellen over hun persoonlijke visie, ervaringen en voorbeelden. Tijdens de avond wordt bovendien de Zakenvrouw van het Noorden gekozen. Women in Business is bedoeld voor managers, eindbeslissers en ondernemers in Noord-Nederland, zowel mannen als vrouwen.