economie

19 jun 2017, 20:08

Feestelijke straatversiering in Groninger binnenstad

Feestelijke straatversiering in Groninger binnenstad

Vorig jaar hingen er vrolijke paraplu’s, ondersteboven. Dit jaar hangt er op nieuw kleurrijke versiering in vijf straten in de Groningse binnenstad.Deze straten zijn nu al vrolijk gekleurd onder meer voor de Groninginnedag op 24 juni.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na het succes van de kleurrijke, hangende paraplu's vorig jaar hebben de ondernemersverenigingen, de gemeente Groningen en de GCC de handen ineen geslagen om weer een feestelijke straatversiering op te hangen. Er komen dit jaar vrolijk gekleurde linten te hangen boven de Oude Kijk in ’t Jatstraat, de Stoeldraaierstraat, de Zwanestraat, de Folkingestraat en een gedeelte van de Kromme Elleboog.

 

De kleurrijke linten komen in de lengte van de straat en zijn van licht doorlatend vlaggenmateriaal. Ze worden van spandraad tot spandraad opgehangen met een golvend effect. Dit zorgt voor een levendig en vrolijk straatbeeld.

 

De linten werden maandag 19 juni opgehangen en worden maandag 4 september weer afgehaald. Op deze manier zijn de straten vrolijk gekleurd voor de Groninginnedag op 24 juni. Tevens blijven de straten zo versierd tot en met de jaarlijkse braderie in de Oude Kijk in ’t Jatstraat en de Stoeldraaierstraat op zaterdag 2 september.