economie

20 mrt 2013, 21:09

FC Groningen benoemt Jurrie Koolhof (53) tot hoofd scouting

De 53-jarige Jurrie Koolhof, al vier jaar actief voor FC Groningen, is benoemd tot hoofd scouting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FC Groningen gaat met ingang van het volgende seizoen werken met een nieuwe technische structuur. Manager technische zaken is en blijft Henk Veldmate. Daarnaast wordt Jurrie Koolhof benoemd tot hoofd scouting en wordt er een technisch platform geformeerd om een nog breder draagvlak onder de te nemen technische beslissingen te leggen. Veldmate is en blijft eindverantwoordelijk voor het technische apparaat van FC Groningen in de nieuwe structuur.

De nieuwe technische structuur is bedoeld om Henk Veldmate meer te ontlasten en hem meer ruimte te geven voor zijn kerntaken, waarvan de samenstelling van de eerste selectie van FC Groningen de belangrijkste is. Veldmate is vanwege de toegenomen aandacht die van hem werd gevraagd op de club het laatste jaar te weinig in zijn kracht gekomen. Die ligt in het veelvuldig bekijken en beoordelen van potentiële nieuwe spelers en het finale oordeel vellen over aan te trekken spelers.


Jurrie Koolhof is sinds 1 februari 2009 scout bij FC Groningen. De 53-jarige voormalige spits speelde in het seizoen 1987/’88 één jaar voor FC Groningen. In 25 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden scoorde hij tien keer. Koolhof kwam daarnaast onder meer uit voor Vitesse, PSV, De Graafschap en BV Veendam. Hij is vijfvoudig international. Als hoofdtrainer was Koolhof werkzaam bij De Graafschap, AGOVV, FC Dordrecht, MVV en Cambuur Leeuwarden.


Koolhof wordt met ingang van het nieuwe seizoen gepromoveerd tot hoofd scouting.