economie

24 nov 2010, 23:11

EVC Dienstencentrum in Groningen krijgt bijzondere erkenning

Het onafhankelijke EVC Dienstencentrum, gevestigd in Groningen, heeft van de Nederlandse overheid een driejarige erkenning gekregen, omdat het ‘met lof’ voldoet aan de kwaliteitseisen voor het uitvoeren van EVC (ervaringscertificaat). De driejarige erkenning is het hoogst haalbare in Nederland en daarom zeer bijzonder. EVC Dienstencentrum heeft bovendien als enige organisatie in Noord-Nederland de driejarige erkenning weten te behalen. De erkenning onderstreept de kwaliteit en onafhankelijkheid van EVC Dienstencentrum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

EVC Dienstencentrum regelt de erkenning van kennis en vaardigheden die mensen in de praktijk hebben opgedaan, door middel van een ervaringscertificaat. In veel gevallen kunnen met een ervaringscertificaat vrijstellingen of een mbo-diploma aanvraagd worden.
Ineke Brouwer, manager van EVC Dienstencentrum: “40% van de mensen die via ons hun eerder verworven kennis en ervaring laten vastleggen, haalt in drie maanden een mbo-diploma, zonder één dag in de schoolbanken te zitten! Zij hebben daar gemiddeld slechts twintig uur voor nodig." EVC Dienstencentrum organiseert via de onafhankelijke scholingsmakelaar RBO scholing op maat, zodat snel een diploma behaald kan worden.
Met een ervaringscertificaat kan de werkgever of uitkeringsinstantie tijd en kosten besparen, omdat de kandidaat geen volledige opleiding hoeft te volgen om een diploma te behalen. UWV en gemeenten schakelen EVC Dienstencentrum dan ook steeds vaker in voor het uitvoeren van EVC. Een ervaringscertificaat maakt het voor veel klanten gemakkelijker om een baan te vinden die past bij hun competenties. Ook werkgevers uit het hele land weten EVC Dienstencentrum te vinden. Medewerkers die kunnen aantonen wat zij kennen en kunnen, zijn beter inzetbaar en verhogen de kwaliteit van het bedrijf.
Twee opdrachtgevers van EVC Dienstencentrum – OTIB, het O&O fonds voor de installatietechniek, en glasfabriek Ardagh in Tilburg – zijn eerder genomineerd voor het Gouden Ervaringscertificaat, een landelijke prijs voor het beste project op het gebied van EVC.