economie

09 jan 2012, 11:11

Eurosonic zorgt voor stampvolle hotels in Groningen

Donderdag 12 en vrijdag 13 januari is Groningen twee dagen lang het alternatieve muziekwalhalla van Europa. De laatste jaren is het festival steevast binnen no-time uitverkocht en goed voor meer dan 30.000 bezoekers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Muziekliefhebbers uit heel Europa hopen tijdens het tweedaagse showcasefestival Eurosonic een nieuwe Franz Ferdinand of Arctic Monkeys te ontdekken.


Het muziek-evenement is ook een enorme opsteker voor de horeca in Groningen,,Een lekkere impuls voor de horeca in Groningen. Wanneer de afsluitende artiest de laatste noot heeft laten klinken, hebben al die gasten en muzikanten ook een plaats nodig om te overnachten”, zegt Gerlof Bos, directeur van de hotelprijzen vergelijkingswebsite LookingforBooking.com.

Opschieten


Bezoekers die tijdens Eurosonic in een hotel willen verblijven, maar om wat voor reden dan ook nog niet hebben geboekt, zullen op moeten schieten of moeten improviseren. Uit zoekresultaten van LookingforBooking.com blijkt namelijk dat nagenoeg geen enkel hotel in Groningen nog beschikbaarheid toont voor donderdag 12 en vrijdag 13 januari. ,,Donderdagnacht zitten vrijwel alle hotels propvol. Wie komende donderdag en vrijdag in hetzelfde hotel wil overnachten en dit nog moet boeken kan nergens meer terecht”, oordeelt Bos op basis van de gegevens op LookingforBooking.com.

Noorderslag


Na het internationale Eurosonic volgt zaterdagavond in de Oosterpoort Noorderslag, waar bekende en opkomende artiesten van eigen bodem acte de présence geven en elk jaar de Nederlandse Popprijs wordt uitgereikt. Bos: ,,Blijkbaar is Noorderslag een minder populair festival dan Eurosonic, want voor de zaterdagnacht is het hotelaanbod in Groningen op LookingforBooking.com vooralsnog ruim”.