economie

23 nov 2017, 10:10

Enorme Groninger Koek door detectiepoortje Tweede Kamer

Enorme Groninger Koek door detectiepoortje Tweede Kamer

Een anderhalve meter lange Groninger koek (zie foto), moest gistermiddag door een detectiepoortje van de Tweede Kamer. Dat gebeurde tijdens een oriëntatie-bezoek van ondernemers van de Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen aan de Tweede Kamer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningse ondernemers gingen op werkbezoek naar de Tweede Kamer. Daar stond een ontmoeting op het programma met Groningse en Noordelijke Kamerleden. Waaronder Anne Kuik (CDA), William Moorlag (PvdA), Stineke van der Graaf (ChristenUnie) en Erik Ziengs (VVD). Ook oud-politici Betty de Boer en Wilma Mansveld waren aanwezig, waardoor het een echt Gronings onderonsje werd.

 

De Commercieele Club had een enorme koek van Knol meegenomen. Die zou worden aangeboden aan Erik Ziengs, die de hele ochtend voor de Groningers had gereserveerd. Maar niemand had er rekening mee gehouden dat de koek niet zo maar mee naar binnen mocht. Hij moest net als alle tassen en jassen eerst door het detectiepoortje. Maar daarin bleek niets verborgen te zijn, en vervolgens kon de koek naar binnen worden gesleept en kon Harm Post de koek overhandigen aan het Kamerlid Ziengs.