economie

13 dec 2013, 08:08

Energy Valley: ‘Noorden voorop in groene energie’

De noordelijke provincies en Energy Valley willen dat de in Noord-Nederland geproduceerde energie in 2020 voor 22 procent afkomstig is van duurzame energiebronnen. Het Noorden en Energy Valley willen samen een voortrekkersrol spelen in Nederland met betrekking tot de uitvoering van het SER-Energieakkoord. Dat meldt vandaag het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nederland heeft in het SER-energieakkoord al afspraken gemaakt om het percentage duurzame energie in Nederland te verhogen naar 14 procent in 2020. Maar de noordelijke provincies en Energy Valley willen de lat hoger leggen en ambitieuzer zijn: het percentage zou in 2020 22 procent duurzaam moeten zijn. Bij het realiseren van de Nederlandse ambities zou Energy Valley een rol van national belang kunnen spelen.

 

Het Noorden werkt nu samen met Energy Valley aan een energie-agenda onder de naam ‘Switch’. Daarin komt te staan hoe het Noorden er aan kan meehelpen om ambitieuzere landelijke milieudoelen te bereiken, waarbij de noordelijke economie dan van deze ambities kan profiteren, dankzij uiteenlopende energieprojecten.