economie

24 jun 2016, 10:10

Energiecoöperatie Grunneger Power viert vijfde verjaardag

Energiecoöperatie Grunneger Power viert vijfde verjaardag

Een feestje voor Grunneger Power. De lokale energiecoöperatie viert deze week haar vijfde verjaardag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2011 werd de coöperatie opgericht door enkele stadjers die de omschakeling naar duurzame energie wilden versnellen. Inmiddels bestaat Grunneger Power uit meer dan 1000 leden, waarvan bijna 900 leden ook groene stroom en gas afnemen via het lokale energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Afgelopen dinsdagavond werd het vijfjarig bestaan gevierd met een Lustrumfeest in de Puddingfabriek, speciaal voor leden. Vrijdag, vandaag, verzorgt Grunneger Power in het kader van haar lustrum verschillende activiteiten op het TransFuture Festival op EnTranCe (Zernikelaan 17). EnTranCe is dé proeftuin voor duurzame energie. Deze activiteiten zijn gratis toegankelijk en bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame energie in de stad Groningen.

Grunneger Power is een energiecoöperatie voor de stad Groningen, die inwoners en organisaties in staat stellen hun eigen duurzame energie op te wekken en op die manier te besparen. Individueel, maar vooral ook in samenwerking met buurten. De coöperatie bevordert lokaal opgewekte duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. Het richt zich daarbij vooral op zonnepanelen op daken van particulieren, organisaties en bedrijven, zonnepanelen op gezamenlijke daken in de buurt, zonnepanelen in collectieve parken en kleine windmolens.