economie

15 feb 2017, 09:09

Effektief Groep neemt GCA Facility over

Effektief Groep neemt GCA Facility over

Effektief Groep in Groningen, een bedrijf op het gebied van facilitaire dienstverlening, heeft GCA Facility overgenomen. Hierdoor is Effektief Groep volgens eigen zeggen 'met afstand Nederlands grootste eventsspecialist op het gebied van de facilitaire diensten, schoonmaak en catering'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Erwin de Jong, algemeen directeur van Effektief Groep, was het de ambitie om in de facilitaire dienstverlening een top 10-speler in Nederland te worden en is die ambitie nu werkelijkheid geworden.

GCA was tot dusver de grootste concurrent van Effektief Groep. Door de overname wordt het klantenbestand van Effektief Groep wordt nu verder uitgebreid met namen als DeLaMar Theater, Kinopolis bioscopen en de Jaarbeurs Utrecht.

Door de overname groeit de omzet van Effektief Groep naar 50 miljoen. Het bedrijf telt 2300 medewerkers en is één van de snelst groeiende facilitaire organisaties van Nederland met focus op de zakelijke markt. Het Groningse bedrijf werkt voor klanten als Ziggo Dome, Koninklijk Theater Carré, AFAS Live, NHL, GGZ, Anne Frank Huis en World Forum.