economie

12 okt 2014, 20:08

Eervolle uitnodiging voor Groningen uit Hamburg: Stad wordt co-gastheer Havenfeest

Eervolle uitnodiging voor Groningen uit Hamburg: Stad wordt co-gastheer Havenfeest

Groningen maakt vooruitgang in het verstevigen van de banden met de oosterburen. Niet alleen met Oldenburg en Bremen worden de contacten steeds beter, maar ook met Hamburg. Deze stad heeft Groningen nu zelfs gevraagd om mede-gastheer te worden van een groot havenfeest in mei.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hamburg, de derde haven van Europa, heeft Groningen gevraagd om van 8 tot en met 10 mei 2015 partner te zijn bij de Hafengeburtstag 2015. Dit maritieme feest trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

Elk jaar viert Hamburg in mei de Hafengeburtstag, ter ere van het verkrijgen van de havenrechten op 8 mei 1189 van keizer Friedrich Barbarossa. Het evenement wordt rechtstreeks op de Duitse tv uitgezonden en is het grootste havenfestival ter wereld. Naast een grote vlootschouw met historische en moderne schepen zijn er in het havengebied tal van activiteiten met muziek, markten en terrasjes.

 

Co-gastheer


Jaarlijks nodigt Hamburg een partnerstad of –land uit om zich te kunnen profileren tijdens de festiviteiten, als co-gastheer. In het verleden waren dat o.a. India, Finland, Oslo, Basel en Buenos Aires. Voor komend jaar valt deze eer aan de stad Groningen toe. Door partner te worden van de Hafengeburtstag gaan de deuren open voor talloze contacten, missies, workshops en projecten met oude en nieuwe relaties in Hamburg.

 

Bezoek


Vorige week bezocht een delegatie van de Hamburger organisatie de stad Groningen om samen met Groninger organisaties voorstellen voor de inbreng bij de Hafengeburtstag 2015 uit te werken.