economie

14 mei 2012, 17:05

Eerste vlucht Ryanair op Groningen Airport Eelde met 101 passagiers naar Milaan

Voor het eerst is er maandagmiddag een rechtstreekse vlucht van Ryanair vanuit Milaan geland op Groningen Airport Eelde. Van de eerste vlucht richting Milaan die daarop volgde werd goed gebruik gemaakt, er stapten 101 passagiers in om naar Milaan te vliegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vlucht Groningen – Milaan zal tot medio oktober elke maandag en vrijdag worden uitgevoerd. Daarnaast vliegt Ryanair vanaf deze week ook elke woensdag en zondag naar Mallorca en Marseille. De luchthaven verwacht dat deze vluchten dit jaar 40.000 – 45.000
extra passagiers opleveren. De drie lijndiensten van Ryanair spelen feilloos in op de veranderende markt waarbij steeds meer behoefte is aan rechtstreekse verbindingen en het kunnen boeken van losse tickets.


Groen licht baanverlenging
 

Met de langere baan in het vizier, start Ryanair nu al met lijndiensten naar bestemmingen met een relatief korte aanvliegtijd. Hiermee verwacht Ryanair de marktkansen in Noord
Nederland direct te kunnen ontwikkelen. Ryanair is een van de populairste low-cost maatschappijen van dit moment en verzorgt meer dan 1.500 vluchten per dag in 28 landen.


Ryanair heeft momenteel een vloot van 290 Boeing 737-800 en zal dit jaar volgens de prognose 75 miljoen passagiers vervoeren. Tickets met vertrek vanaf Groningen Airport Eelde kunnen geboekt worden op www.ryanair.com.

Airportliner


De Airportliner biedt een snelle verbinding vanuit Assen en Groningen naar de luchthaven voor meerdere lijndiensten. De Airportliner, die reeds aansluiting biedt op de vluchten van
Vueling, zal vanaf heden ook een goede aansluiting bieden op alle vluchten van Ryanair.
 

Op  www.airportliner.nl vinden reizigers de dienstregeling. Een enkeltje kost 5 euro en een retourtje 10 euro. Een kaartje kopen reizigers in de bus.