economie

06 sep 2016, 09:09

Eerste luchthavencongres van Nederland in Martiniplaza gewijd aan ‘toekomst regionale luchthavens’

Eerste luchthavencongres van Nederland in Martiniplaza gewijd aan ‘toekomst regionale luchthavens’

‘De toekomst van regionale luchthavens’ is het thema van een groot internationaal congres volgende week donderdag 15 september in Martiniplaza. Organisator is het Groningen Congres Bureau. Het congres is bedoeld ter inspiratie van de regionale airportbranche en kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van alle regionale luchthavens.  Ook is het doel van het congres  ‘Ready for take-off’  het belang van een regionale luchthaven voor haar regio in beeld te brengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Groningen Congres Bureau is er veel belangstelling voor het congres bij specialisten uit binnen- en buitenland, en ook bij de pers.

Tijdens het congres, onder leiding van Charles Groenhuijsen,  komt een gezelschap sprekers aan het woord die hun expertise delen met betrekking tot de huidige en toekomstige ontwikkelingen van de regionale luchthavens.

Sprekers tijdens het congres zijn onder anderen: Nick Mower – General Manager Policy and Technical at European Regions Airline Association; Martin Pearce – Head of Network at Flybe – Europe’s largest regional airline carrier; Roland Wondolleck – Advisor of the board of directors of Schipholgroup and former CEO of Rotterdam Airport; Marcel Buelens – CEO Ostend-Bruges and Antwerp Airport (Egis); Ran Hendriks - Drone Addicts.  

Regionaal belang

Voor alle regionale luchthavens geldt dat beleid ontwikkeld wordt ten aanzien van rol, functie, infrastructuur, nieuwe toepassingen, economisch belang en milieuaspecten.  Op veel plaatsen in Nederland en Europa zijn succesvolle luchthavenbedrijven gevestigd die een sterke regionale binding hebben en van belang zijn voor de regionale infrastructuur, werkgelegenheid en economische ontwikkeling.  

Congres

Doel van het congres  ‘Ready for take-off’ is het in beeld brengen van het belang van een regionale luchthaven voor haar regio. Welke kritische succesfactoren hierbij een rol spelen (en wat ís succes?), wat  zijn interessante, toekomstige ontwikkelingen en welke visie hebben luchthavens, airlines en belangenorganisaties?  Doelgroepen voor het congres zijn lokale en regionale bestuurders, het bedrijfsleven, management van luchthavens en brancheorganisaties.