economie

14 jun 2011, 09:09

Eerste Golflex-elektromonteurs behalen diploma

Van de 12 Goflex-leerlingen die in september 2010 aan de versnelde opleiding Elektrotechniek begonnen gaan er elf het felbegeerde papiertje binnen het jaar halen. Deze versnelde en gesponsorde opleiding -MBO elektrotechniek niveau 2 - is een samenwerking van het Alfa College en opleidingsbedrijf Goflex Young Professionals B.V.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gedurende het jaar hebben de leerlingen drie dagen per week intensieve praktijktraining gekregen op het Goflex Trainingscentrum aan de Rouaanstraat in Groningen. Hier leerden ze hoe je schakelingen bouwt, hoe je moet bedraden, hoe je een paneel of groepenkast aansluit, hoe je kabeldraagsystemen installeert, hoe je storingen oplost, hoe je moet meten, schema’s moet lezen en maken, enzovoort. Daarnaast kregen ze de theoretische kennis twee dagen per week aangeleerd op het Alfa College. Verschillende malen is de groep op excursie geweest bij bedrijven uit de omgeving, waar de link met de beroepspraktijk direct zichtbaar werd. Door middel van korte stages werd dit beroepsbeeld nog eens versterkt.

Komend schooljaar start weer een nieuwe klas, hiervoor zijn nog plekken beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.goflex.nl