economie

20 nov 2011, 20:08

Eerste biogasauto’s bij stad-Groningse Broekema Wegenbouw

Wethouder Karin Dekker (GroenLinks) van Groningen heeft de sleutels aan Broekema Wegenbouw (Peizerweg 148a) overgedragen van de eerste biogasauto’s voor dit bedrijf. Broekema Wegenbouw zet hiermee de eerste stap om uiteindelijk een CO2-neutraal bedrijf te worden. De wegenbouwer wil laten zien dat duurzaam ondernemen loont, ook in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de gemeente Groningen bevinden zich op dit moment 4 vulpunten voor groen gas, een milieuvriendelijke brandstof. In Groningen wordt intensief samengewerkt tussen overheden, ondernemers, autodealers en de brandstofconsulenten om zoveel mogelijk Groengas voertuigen op de weg te krijgen. Duurzame mobiliteit levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie Groningen Energieneutraal 2035, waarvoor wethouder Dekker onlangs het uitvoeringsprogramma “Groningen Geeft Energie presenteerde”.

Broekema Wegenbouw

Broekema Wegenbouw, een stad-Gronings bedrijf opgericht in 1964, is actief in alle facetten van de wegenbouw en voelt een verantwoordelijkheid richting de samenleving.
 

Bedrijven hebben een impact op economisch, sociaal en milieuvlak. Vanuit dit oogpunt heeft Broekema Wegenbouw ervoor gekozen om uiteindelijk te streven naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering. De groen gasauto’s kennen een lagere fijnstof uitstoot, rijdt CO2-neutraal en zijn daarmee een stuk milieuvriendelijker dan een normale auto.