economie

09 jan 2014, 14:02

Een op de zeven kinderen groeit op in armoede in Groningen: debat in Groninger Forum

Een op de zeven Groningse kinderen groeit op onder de armoedegrens. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Daarover gaat een debat georganiseerd door het Groninger Forum op 20 januari, locatie Hereplein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie heeft er wanneer niet goed opgelet? En wie is er verantwoordelijk? Is geen geld voor verjaardagspartijtjes of zelfs eten en kleding gewoon collateral damage van een zich terugtrekkende overheid in tijden van recessie? Is er licht aan het eind van de tunnel? Biedt de ouderwetse, al dan niet-kerkelijke charitas hoop?

 

Op maandag 20 januari om 20.00 uur schetsen de Groningse armoedeonderzoekers Jeanine Vosselman & Klaas Kloosterman de precieze situatie in Groningen. Daarna debatteren Ulfert Molenhuis (directeur van de Groningse Voedselbank), Hub Crijns (lid van de kerkelijke werkgroep De Arme Kant van Nederland), Dig Istha (wethouder voor de PvdA Groningen) en drie cliënten van de voedselbank hierover in het Groninger Forum (Hereplein 73, Groningen).

Entree is € 5,00, studenten/CJP/65+/Stadjerspas: € 3,50. Gratis entree met een pas van de voedselbank. Kaarten te koop aan de kassa of online via www.groningerforum.nl.

Maandag 20 januari 2014, 20.00 – 22.00 uur Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen

Entree: € 5,00. Studenten/CJP/65+/Stadjerspas: € 3,50. Gratis met pas van voedselbank (wel even kaartje halen; alleen aan kassa, niet online).

Reserveren: 050 312 04 33

Meer informatie en online kaarten bestellen: www.groningerforum.nl