economie

01 dec 2010, 22:10

Eemshaven onderscheiden als beste bouwproject van Nederland en verslaat Rijksmuseum Amsterdam

Groningen Seaports heeft met 'het project’ Eemshaven in Huis Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee de Cobouw Award uitgereikt gekregen voor het beste bouwproject. In totaal werden er in 7 categorieën Awards uitgereikt aan personen en bedrijven die tot de Nederlandse bouwtop behoren. Groningen Seaports was van tevoren genomineerd voor deze prijs samen met o.a. het project De Tweede Maasvlakte in Rotterdam, Rijksmuseum Amsterdam, de Tweede Coentunnel, Noordzuidlijn Amsterdam en nog enkele anderen (zie ook www.cobouwawards.nl).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nominaties zijn bepaald aan de hand van onderzoeken uitgevoerd door gerenommeerde instituten als TNS Nipo (imago onderzoek), PWC (Cobouw top 50 in de bouw) en Berenschot (salarisonderzoek). Naast de award voor het beste bouwproject, waren er awards voor de beste opdrachtgever, de grootste vernieuwer, het meest succesvolle bedrijf, het meest winstgevende bedrijf, de beste werkgever en de beste CEO.

Directeur Harm Post heeft in het bijzijn van de investeerders 'van het eerste uur in de Eemshaven' waaronder NUON, Theo Pouw en Holland Malt de Award in ontvangst genomen.