economie

18 okt 2012, 09:09

Drie vrouwen genomineerd voor de titel: Zakenvrouw van het Noorden 2012

Tijdens het evenement Women in Business op 30 oktober in de Martiniplaza in Groningen wordt de Zakenvrouw van het Noorden 2012 bekend gemaakt. De genomineerden uit Drenthe, Groningen en Friesland zijn Bea Kortwijk, Thea Galema en Bertina van den Berg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Directeur Thea Galema (53) van Context Talen in Tolbert dankt haar nominatie aan haar medewerkers. "Zij hebben mij gekandideerd", vertelt ze. "Ze zeiden: ’Jij bent een echte onderneemster, die ook in tijden van crisis kansen ziet, niet bang is voor innovatie, haar omgeving steeds weet te inspireren en altijd weer wijst op het belang van tevreden klanten.’" Context Talen vertaalt en redigeert teksten en verzorgt taaltrainingen.

Bertina van den Berg (41) had zich als onderneemster al ruimschoots bewezen toen ze vier jaar geleden met haar bedrijf Berino voor hairstyling, welness, beauty en hoofdmode in Grou een nieuwe activiteit begon. Ze ging haarwerken voor kankerpatiënten
verkopen. Inmiddels levert ze ook borstprotheses en aangepaste lingerie.

Bea Kortwijk (49) heeft twee belangrijke drijfveren: plezier in het ondernemen en haar zorgen om de leefbaarheid van Sleen. Ze nam 27 jaar geleden de supermarkt in Sleen over van haar ouders, die ook een zelfbedieningswinkel in Veenoord hadden. Ze wilde aanvankelijk het onderwijs in, maar vanwege de ongunstige arbeidsmarkt besloot ze in de voetsporen van haar ouders te treden. Om het ’vak’ te leren werkte ze eerst in een andere supermarkt. Vervolgens ontfermde ze zich over de zaak in Sleen. Zes jaar geleden werd ze franchisenemer van Albert Heijn, maar ze zet nadrukkelijk haar eigen stempel op de winkel.