economie

31 aug 2016, 11:11

Drie stad-Groningse bedrijven in finale ‘Vitaalste Bedrijf ’

Drie stad-Groningse bedrijven in finale ‘Vitaalste Bedrijf ’

Drie bedrijven uit de stad Groningen zijn in de race voor de titel ‘Vitaalste bedrijf van Groningen’. Het gaat om NORISK IT Groep, ProCare en PerkinElmer. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 7 september bekend welke ondernemer uit de provincie Groningen er het beste in slaagt zijn medewerkers gezond te houden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.

Zo werkt NORISK IT Groep met teams van wisselende samenstellingen, zodat werkgever en medewerkers kunnen ontdekken waar hun kwaliteiten en ambities liggen. ProCare, leverancier van meetapparatuur en -middelen, werkt samen met diverse topsporters, zoals olympisch medaillewinnares Dafne Schippers. Medewerkers van biotechbedrijf PerkinElmer worden gestimuleerd om te wandelen met de wereldwijde competitie ‘stappentellen’.

De Groningse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland, zeggen de initiatiefnemers. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.