economie

09 okt 2017, 16:04

Drie nieuwe bedrijven naar de Eemshaven

Drie nieuwe bedrijven naar de Eemshaven

De Eemshaven kan zich verheugen op drie nieuwe bedrijven, die in totaal 27 hectare grond van havenbedrijf Groningen Seaports gaan afnemen. Het gaat om scheepsafvalinzamelaar Bek & Verburg en de offshore windbedrijven DHSS en BOW Terminal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De drie bedrijven zijn goed voor ongeveer 14 arbeidsplaatsen, zo werd maandag bekend gemaakt door de bedrijven.

BOW Terminal
BOW Terminal is van plan om een grote vestiging in de Eemshaven te openen achter de kolencentrale van RWE, waarmee het bedrijf de activiteiten rondom windparken op zee kan uitbreiden. Ze tekenden onlangs een intentieverklaring met Groningen Seaports. Een woordvoerster van Groningen Seaports laat nog wel weten dat er geen enkel contract is getekend. "De onderhandelingen zijn nog gaande."

BOW richt zich op de bouw en onderhoud van windparken. Het heeft al een vestiging in Vlissingen, maar zocht ook nog naar een locatie in het Noorden om de Noordzee beter te kunnen bedienen.

In de Eemshaven krijgt BOW een stuk grond van 27 hectare en een kade van 220 meter. Er komen in ieder geval zo’n acht vaste werknemers. Bij grote opdrachten maakt BOW gebruik van tijdelijk personeel.

Bek & Verburg en DHSS
Bek & Verburg en DHSS vestigen zich op een hectare groot bedrijf aan de Beatrixhaven. Er komt een opslagloods en een kantoorruimte. Bek & Verburg is een innovatieve scheepsafval inzamelaar en DHSS is vooral actief in de offshore windindustrie als aanbieder van diverse ondersteunende activiteiten, zoals scheepagentuur, helikopter services, opslag en projectbegeleiding. De definitieve contracten zijn onlangs getekend.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en naar verwachting wordt de nieuwe locatie omstreeks 1 januari 2018 in gebruik genomen. Er kunnen dan zo’n zes werknemers aan de slag bij beide bedrijven.

Groningen Seaports, dat sinds september met Cas König een nieuwe directeur heeft, is verheugd over de nieuwe bedrijvigheid in de Eemshaven.