economie

01 jun 2012, 09:09

Dik feest, ja, zaterdag in Grunn: 220 muziekoptredens binnenstad Groningen

Vallen kunst en wetenschap goed te combineren? Dat kunnen we zaterdag in Groningen beoordelen want dan gaat er een enorm feest van start in de binnenstad, met maar liefst 220 muzikale optredens. Dat allemaal in het kader van de Nacht van Kunst & Wetenschap.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag 2 juni staat de binnenstad van Groningen in het teken van Kunst en Wetenschap, met het thema Healthy Ageing. Op 14 verschilende locaties kunt u genieten van een gevarieerd programma met ruim 220 muzikale optredens, korte lezingen, workshops, tentoonstellingen, theatrale voorstellingen en interactieve opstellingen.

De Nacht van de Kunst & Wetenschap is een onderdeel van de GA! Groningen campagne (Gezond & Actief Groningen) dat samen door de Akkoordpartners en het HANNN wordt georganiseerd. Vanaf april 2012 staat Groningen het hele verdere jaar geheel in het teken van Healthy Ageing, met als doel zoveel mensen kennis te laten met het thema gezond ouder worden / levenslang gezond.


Feest van ontdekkingen


De Nacht van Kunst & Wetenschap zal ook dit jaar weer een feest van ontdekkingen worden. Het HANNN wil graag de locatie Academie Minerva extra onder de aandacht brengen. Het prachtige voormalige Natuurmuseum staat tijdens De Nacht helemaal in het teken van het brein en we mogen het deze avond de HANNN-locatie noemen.

Op deze locatie treft u wetenschappers aan die uitleggen hoe het brein werkt. Cabaretiers die komen vertellen hoe je eigen brein je voor de gek kan houden en u kunt zelf testen hoe je brein reageert op kunst. Verder kunt u hier genieten een bijzondere dansvoorstelling van Random Collision over Alzheimer. Tevens worden er interessante lezingen gegeven door o.a. Douwe Draaisma over Music & Memories en Evert Bisschop Boele over Lifelong Learning in Music & Arts.


Algemene informatie


De Nacht van Kunst en Wetenschap start om 20.00 uur tot 01.00 uur op buitenlocaties / binnenlocaties minimaal tot 02.00 uur
Tickets zijn verkrijgbaar via de website. 10 euro in voorverkoop // 15 euro op de dag zelf.


Bekijk voor meer informatie en het programma

www.denachtvankunstenwetenschap.nl