economie

09 sep 2011, 06:06

‘Dennis Cooking Place’: tien jaar kookles en cateren met passie in Groningen

Honderden Groningers hebben van hem leren koken of hebben van zijn gerechten genoten. Gisteren, donderdag 8 september, was hij het middelpunt van een bijzonder jubileum. Temidden van vrienden, bekenden en relaties vierde de Groningse chef-kok en cateraar Dennis Nolle het tien jarig bestaan van zijn ‘’Dennis Cooking Place”. Dat is een kookschool, gevestigd aan de Stavangerweg, waar mensen de fijne kneepjes van de hedendaagse kookkunst kunnen leren. In tien jaar tijd is Dennis’ bedrijf gegroeid als kool.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tien jaar geleden, in 2001, begin Dennis Nolle met het ronde bedrag van precies honderd gulden. Hij was een van de eersten in Groningen die kooklessen ging geven, en hij zou dat jarenlang op diverse locaties gaan doen.

Aanvankelijk werkte hij ook nog als chef kok in restaurants. Maar Dennis Cooking Place ging steeds beter lopen, dus Dennis hield geen tijd meer over om als kok te werken in restaurants. Zes jaar geleden richtte hij zich daarom volledig op Dennis Cooking Place.
In 2008 kocht hij aan de Stavangerweg een eigen pand, die werd verbouwd tot compleet geoutilleerde kookschool. Met beneden een keuken met de modernste apparatuur. Boven een verdieping met een bar, die wordt gebruikt voor vergaderingen, feestjes en waar ook wordt gegeten bij grote gezelschappen die een workshop hebben.


Dennis Cooking Place groeit nog ieder jaar. Wekelijks is Dennis actief met kookworkshops en cateringen, voor kleine en grote gezelschappen.


“Dennis is kok in hart en nieren, het is zijn hobby en zijn werk. Zijn passie! zoals een ander boeken leest, leest hij kookboeken’, aldus een woordvoerder.

Toekomst

De komende jaren wil hij zijn kook- passie blijven overbrengen op mensen en laten zien dat je met mooie, eerlijke ingrediënten een mooie maaltijd kunt maken en dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Catering is inmiddels ook een groot deel van zijn dagelijks werk. Bij cateringopdrachten komt voor Dennis het eten op de 1e plaats. Dennis’ buffetten kenmerken zich door een eerlijke, verfijnde smaak. ‘Bij Dennis geen gevulde eitjes en huzarensalades, maar verse groentes en bijzondere smaakcombinaties. Op zijn buffetten staan altijd diverse vegetarische gerechten. Dennis denkt niet in vegetarisch/vlees/vis maar in smaakcombinaties. Groot compliment ooit van niet-vegetariers: “Bij Dennis' eten merk je niet eens dat er geen vlees in zit!”

Dennis Cooking Place is de vaste cateraar van De Pudding, een plek waar hij zich met zijn kookstijl meer dan thuis voelt. Maar ook bij mensen thuis of op andere locaties verzorgt hij regelmatig cateringen, van groepjes van 20 personen tot 500 personen of doorwerkmaaltijden voor bedrijven.