economie

15 apr 2016, 17:05

De jongste kroeg-eigenaresse van Groningen: Aileen Meijer

De jongste kroeg-eigenaresse van Groningen:  Aileen  Meijer

Aileen Meijer is sinds kort de jongste horeca-onderneemster in Groningen. Voorzover wij weten althans. Deze maand nam de 22-jarige Café de Klikspaan over.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds 1 april is Aileen Meijer uit Groningen de trotse uitbater van Café de Klikspaan.  Wat begon als een leuke bijbaan op haar 18de, groeide al snel uit tot een ambitie: eigenaar worden van dit populaire café in de Rabenhauptstraat.

 

Echte horecavrouw

 


De in Eelde geboren gastvrouw werkt al sinds haar 15de in de horeca. Haar carrière begon bij het dorpscafé Kikkerbar Drieluik in Eelde en bij restaurant de Twee Provinciën in Haren. Hoewel ze tussentijds verschillende studies volgde, bleef het horecavak kriebelen. Op haar 19de besloot ze dan ook om volledig voor haar passie te gaan. Op haar 20ste  werd ze bedrijfsleider bij de Klikspaan en nu, twee jaar later, heeft Aileen het café overgenomen van Gido Waalkens.Café de Klikspaan


De Klikspaan is gelegen aan de Rabenhauptstraat in de gezellige RIvierenbuurt, achter het centraal station. Het café is een begrip onder de speciaalbierliefhebbers. Door het grote assortiment weten velen het café te vinden voor bijvoorbeeld een Duvel, La Chouffe, Westmalle Tripel of West Vleteren. Ook in de populaire bierboktochten is de Klikspaan een vaste stop. 


Het café beschikt over een grote schare vaste gasten en trekt een breed en divers publiek aan.  Zomers beschikt het café over een groot en sfeervol terras waar gasten graag gebruik van maken.